Accijnzen

Douanerechten worden geheven bij de in- en uitvoer van goederen. Accijnzen zijn verschuldigd bij de uitslag en invoer van bijzondere producten, zoals brandstoffen, alcohol en tabak. Douanemaatregelen kunnen een belangrijke en soms bepalende rol spelen bij ‘business transformation’ en ‘supply chain’-projecten. De douanewetgeving is binnen de EU vrijwel volledig geharmoniseerd. Ook wereldwijd zijn er diverse douanestandaarden, zoals op het gebied van douanewaarde en oorspong van goederen. Desondanks bestaan zowel binnen als buiten de EU vaak essentiële interpretatieverschillen. Ons douaneteam richt zich op Europese douaneregelgeving voor onze cliënten om zo gunstig en flexibel mogelijk toe te passen. Daarbij bieden wij brede ondersteuning bij geschillen met nationale en buitenlandse douaneautoriteiten. Onze advisering en ondersteuning spelen zich onder meer af op:
douanewaarde, douaneregelingen; landbouwheffingen en landbouwrestituties;
preferentiële tarieven; accijnzen; belasting van personenauto’s en motorrijwielen; niet-fiscale douanemaatregelen; export control’-maatregelen; oorsprong van goederen;douanevervoer; indeling in de goederennaamlijst; vrijstellingen van belastingen bij invoer; juridische ondersteuning; douanescan en risicoanalyse.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »