Kennis zoeken

Kennis vinden met zoekinterface

De interface biedt toegang tot een online database waarin opgenomen een representatieve selectie kennisdossiers. Bedrijven, instellingen en overheden kunnen hier dossiers met beknopte informatie over praktisch toepasbare kennis en expertise vinden, bestemd voor het oplossen van vraagstukken uit de werkpraktijk. De database bevat 1000-den dossiers, verdeeld over 24 kennisgebieden en meer dan 500 kennisdomeinen.

Zoeken op expertise, doelgroep of trefwoord

Maak een keuze uit een van de zoekopties en selecteer een kennisgebied/kennisdomein, sector/bedrijfstak of vul een of meerdere trefwoorden in. Klik vervolgens op de knop ‘zoeken’. Kies uit de lijst met dossiertitels een titel en klik op het bijbehorende dossiernummer. Nu kunt u de inhoud van het dossier lezen. Als u meer informatie wilt, klik dan op ‘contact’ en vul het aanvraagformulier in. Daarna neemt kennisNL contact met u op.

Zoeken naar kennisorganisatie of deskundige

Als u een kennisorganisatie of een expert zoekt voor het uitvoeren van een onderzoek-, design-, engineering- of adviesopdracht, klik dan op ‘Contact’ en vul het aanvraagformulier in. Daarna neemt kennisNL contact met u op.

Hoe en wat na het vinden van een dossier

Na ontvangst van het reactieformulier wordt direct telefonisch of per e-mail contact met u opgenomen. Dan wordt zo nodig aanvullende informatie gegeven en een eventuele vervolgactie besproken. Dat kan een verkennend gesprek bij u op het bedrijf dan wel op locatie kennisaanbieder zijn of een directe doorverwijzing naar de betreffende kennisorganisatie of deskundige. Voor bezoek op locatie wordt een vergoeding voor gemaakte reiskosten in rekening gebracht.