Betere polymeersystemen

Polymeren kennen vele positieve eigenschappen: lage dichtheid; verwerken; vormen; integratie; flexibiliteit in ontwerp; relatief goedkoop. Deze eigenschappen bepalen niet alleen de maatschappelijke behoeftes aan verbeterde polymeersystemen zoals bijvoorbeeld bescherming, isolatie, transport, communicatie en verlichting.
Kennis inzake macromoleculaire synthese en ontwerp met behulp van supramoleculaire chemie; ontwerp van structuren in samenhang met geavanceerde structuurontwikkeling en de relatie tussen structuur en eigenschappen.
Zwaartepunten liggen op vragen als: hoe nieuwe syntheseroutes kunnen worden ontwikkeld die nieuwe ologomeren of polymeren opleveren die gericht zijn op zelfassemblage, waarbij ze de gereedschappen van de natuur nabootsen; hoe kunnen polymeersystemen worden ontworpen voor optimaal gebruik in nieuwe polymeerelektronica en polymere lichttoepassingen; hoe kunnen moleculaire suprastructuren die een andere basis hebben dan waterstofbindingen, worden geassembleerd of zichzelf kunnen assembleren; hoe kunnen bulkpolymeren op een kostenverantwoorde wijze worden gemaakt uit allerlei soorten basismateriaal op een precieze, milieuvriendelijke manier, en polymeren kunnen voortbrengen met precieze moleculaire eigenschappen. Verwerkingsmechanica.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »