Betonconstructies

Beton is een veelgebruikt bouwmateriaal. De reden daarvoor is dat met dit materiaal op betrekkelijk eenvoudige en economische wijze vele constructievormen zijn te realiseren, die voldoen aan de eisen van sterkte, stabiliteit en duurzaamheid onder de meest uiteenlopende belasting- en milieucondities. Beton wordt overwegend als compositie materiaal toegepast, hetgeen een complex last-vervormingsgedrag impliceert.
Onderzoek houdt zich bezig met het ontwerpen, berekenen, uitvoeren, onderhouden en beheren van constructies in gewapend en voorgespannen beton. Specifieke aandacht voor: betonsoorten met bijzondere eigenschappen die nieuwe constructieve toepassingen mogelijk maken; nieuwe wapeningsvormen op basis van kunststoffen; constructies voor meervoudig ruimtegebruik; aanpasbare betonconstructies. Bepaling van het restdraagvermogen van bestaande betonconstructies. Repareren en versterken van constructies. Constructies blootgesteld aan extreme belastingen. Verhogen van de bouwsnelheid. Ecologisch verantwoord bouwen met beton. Ontwerpen van betonconstructies op levensduur. Ontwikkelen effectieve onderhoudsmethoden voor betonconstructies. Bijzondere architectonische betonconstructies.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »