Duurzame talentontwikkeling

De onderwijsopdracht aan leraren wordt steeds leuker maar complexer. Door het groeiende gebruik van nieuwe media bijvoorbeeld, of door voortdurend veranderende sociale kaders. Hogeschool zet sterk in op het verhogen van het niveau van basisschoolleraren en PABO-studenten, en op het stimuleren van hun professionele ontwikkeling. Zij zouden zich, al vanaf het begin van hun opleiding of loopbaan, eigen moeten maken om hun kennis en vaardigheden voortdurend te ontwikkelen.
De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar de professionalisering van docenten. Daaruit kwam onder meer naar voren dat talentontwikkeling geen soloactiviteit is: het moet altijd in een context plaatsvinden.
Om een leven lang leren voor leraren daadwerkelijk te kunnen faciliteren, zullen PABO’s hun opleiding moeten aanpassen. Om een leven lang leren voor leraren daadwerkelijk te kunnen faciliteren, zullen PABO’s hun opleiding moeten aanpassen. Diverse onderzoeken.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »