Genetica en veredeling

Plantenveredeling staat aan het begin van vele ketens waarin op maat gesneden producten voor consument en industrie tot stand komen. Door innovatie verkregen verbeterde rassen zullen moeten zorgen voor een hogere, meer duurzame en betrouwbaarder voedselproductie. Nieuwe rassen bieden mogelijkheden voor industrieel, farmaceutisch en esthetisch gebruik van planten. Nieuwe rassen kunnen ook veiliger productiemethoden bevorderen. Deze expertise richt zich op de ontwikkeling van nieuwe veredelingsmethoden en nieuwe eigenschappen van gewassen ter verbetering van de productkwaliteit in de keten en ter verhoging van ziekte- en plaagresistentie en de tolerantie voor stressfactoren.
Dit onderzoek resulteert in kennis, methoden en technieken voor de plantenveredeling, moleculaire merkers, uniek veredelingsmateriaal en voor enkele gewassen ook in gebruiksklare rassen.
Biologische veredeling. Genetische modificatie. Erfelijkheid. Van moleculair- en celniveau tot plant- en gewasniveau. Multidisciplinaire probleemaanpak.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »