Groeien door samenwerking in de logistiek

De logistieke sector in Nederland staat voor flinke uitdagingen. Onze steden zijn druk en overvol en dat betekent dat vervoer en bevoorrading steeds efficiënter en schoner moeten verlopen. Ook de bevoorrading op het platteland vraagt om nieuwe, kosteneffectieve oplossingen. Waarschijnlijk gaan zich in de toekomst bundelingen van vervoersstromen vormen. Daarnaast kunnen er netwerken ontstaan, waarmee bedrijven tot op het laatste moment kunnen bepalen op welke manier ze een order willen versturen. Als we de verspilling uit de keten willen halen, dan moet de logistieke sector toe naar meer samenwerking. En niet alleen dat.
Goede communicatie met de klant hoort er net zo goed bij, want overleg over leveringen kan besparingen opleveren. En vergeet de rol van overheden niet. Het gemeentelijke beleid heeft direct invloed op de efficiëntie van de distributie. In de logistiek verdien je samen meer dan alleen en je kunt ook effectiever innovaties doorvoeren. Veel bedrijven in de logistiek kiezen daarom voor samenwerking. Maar hoe pak je dat aan en waar vind je passende partners?

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »