Juiste tools kunnen succes helpen voorspellen

Flexibele en effectieve bedrijfsstrategieën zijn noodzakelijk om te kunnen overleven in economisch onzekere tijden. Marketing managers kunnen niettemin altijd bouwen op drie zekerheden. Om te beginnen is het behouden en benaderen van bestaande klanten belangrijker dan het werven van nieuwe. Daarnaast moeten marketing en klantcommunicatie heldere resultaten opleveren. Bovendien dreigt voor organisaties het gevaar dat klanten niet meer in staat zijn te betalen voor de geleverde producten en diensten. Veel organisaties blijken klantbehoud als topprioriteit te beschouwen. De afgelopen jaren deed 40% van de organisaties nog veel moeite om nieuwe klanten aan te trekken.
Voor het behouden van klanten is het voor organisaties cruciaal dat marketeers voor de juiste middelen kiezen om klantbehoeften in kaart te brengen. Voorspellende software kan helpen marketingcampagnes ten behoeve van klantbehoud gericht in te zetten. De informatie helpt organisaties om de keuzes van klanten voor een bepaalde aankoop beter te begrijpen en zicht te krijgen op de herkomst van hun (on)tevredenheid.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »