Langer leven voor naoorlogs rijtjeshuis

De constructie van naoorlogse woningen is vaak nog prima, de problemen hebben vooral te maken met vocht, warmteverlies en een gedateerde uitstraling van de gevel. De methode is een vorm van schilrenovatie waarbij ongeïsoleerde huizen in twee dagen tijd een nieuw geïsoleerd ‘buitenblad’ krijgen en eventueel ook een nieuw dak. Om tijd te besparen en de bouwkwaliteit te verhogen, wordt gewerkt met geprefabriceerde gevelcomponenten – woningbreed en verdiepingshoog – die aan het binnenblad worden opgehangen. Variatie in gevelmateriaal: stucwerk zijn, keramische tegels of baksteen. Zo ontstaat meer differentiatie.Door isolatie en afdichten van kieren en naden wordt behalve meer comfort voor de bewoners een energiebesparing van 75 procent verwacht.
Deze methode kent als extra optie een uitbreidingsmodule. De woning wordt aan de voorkant uitgebouwd met een eveneens geprefabriceerde en geïsoleerde unit van 1,5 meter op de begane grond en de eerste verdieping. In de flexibel in te delen units kunnen installatieruimtes worden opgenomen voor energiebesparende installaties.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »