Leefstijl en gezondheid

Onderzoek gericht op het verrichten van toegepast onderzoek naar fysieke activiteit en fysieke fitheid in relatie tot gezondheid.
Fysieke activiteit beïnvloedt fysieke fitheid, wat ook weer het niveau van fysieke activiteiten beïnvloedt. Door het verhogen van fysieke fitheid worden mensen meer fysiek actief, en de fitste mensen zijn het meest actief. De relatie tussen fysieke fitheid en gezondheid is ook wederkerig. Fysieke fitheid beïnvloedt gezondheid, maar gezondheidsstatus beïnvloedt ook fysieke activiteit en fysieke fitheid. Er zijn andere factoren die de relatie tussen fysieke activiteit, fysieke fitheid en gezondheid beïnvloeden: leefstijl factoren, persoonlijke factoren, de fysieke en sociale omgeving. Leefstijl factoren zijn bijvoorbeeld roken, voeding, alcohol consumptie en ontspanning. Persoonlijke factoren, zoals leeftijd, geslacht, socio-economische status, motivatie en attitude ten opzichte van fysieke activiteit kunnen iemands leefstijl beïnvloeden. De sociale omgeving combineert sociale, culturele, politieke en economische factoren die fysieke activiteit, fysieke fitheid en gezondheid beïnvloeden. Omgevingsfactoren, zoals temperatuur, vochtigheidsgraad, de kwaliteit van de lucht en klimaat veranderingen kunnen ook fysieke activiteit, fysieke fitheid en gezondheid beïnvloeden.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »