Maatschappelijk ondernemerschap

Lectoraat van hogeschool richt zich op de overgang van school naar de maatschappelijke onderneming, meer specifiek van de schoolorganisatie naar het maatschappelijk ondernemerschap.
Het lectoraat is gericht op het bevorderen van het publieke debat en het vergroten van de publieke kennis over de integrale overgang van onderwijsorganisaties naar maatschappelijke ondernemingen in de breedste zin van het woord, zoals die de komende jaren zijn beslag zal krijgen. Belangrijke aandachtsgebieden op het terrein van onderwijs zijn daarbij: Adequaat omgaan met de publieke respons op de innovatie van onderwijs en onderwijsorganisatie en het bijdragen aan publiek draagvlak voor deze ontwikkelingen; Relatie tussen de innovatie van het onderwijs en die van de onderwijsorganisatie met name de bedrijfsvoering; Rol van de professionals in de school als maatschappelijke onderneming; Bestuur en leiderschap van onderwijsorganisatie als maatschappelijke ondernemingen

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »