Maatwerk werpt vruchten af voor binnenvaart

Verladers hebben vaak vooroordelen over de inzet van de binnenvaart. Zo wordt er wel eens gedacht dat de binnenvaart enkel rendabel zou zijn voor grote hoeveelheden lading, dat het enkel interessant is als je aan het water gevestigd bent of dat de binnenvaart te traag zou zijn. Maar is dit ook zo? In de meeste gevallen niet. Iedere logistieke keten heeft zijn unieke eigenschappen. Zo loopt een chemiebedrijf in de regio Rotterdam dagelijks aan tegen de toenemende congestie op de weg. Er is een oplossing gevonden voor het vervoer van hun containers tussen Rotterdam Botlek en de Maasvlakte.
Na diverse scenario’s naast elkaar te hebben gelegd, blijkt
dat vervoer over water een substantiële bijdrage kan leveren. Maar ook voor het transport van veevoeder, blijkt dat een bedrijf niet direct aan een vaarweg hoeft te liggen om vervoer over water rendabel te maken. Zelfs met het benodigde stukje voor- en natransport komt de binnenvaart als een reële optie uit de bus.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »