Metal Wrap Through technologie

De baanbrekende Metal Wrap Through (MWT)- technologie voor zonnecellen en -panelen staat aan de vooravond van massaproductie. De technologie is de sleutel voor verdere kostenreductie van zonne-energie door een eenvoudiger productieproces in combinatie met hogere rendementen en output.
MWT-technologie zet de deur naar verdere kostenreductie van zonne-energie wagenwijd open, dankzij een eenvoudiger productieproces en een hogere opbrengst. Huidige zonnepanelen worden voornamelijk geproduceerd met de H-patroon cellen en tabbing: cellen worden aan elkaar gekoppeld met strookjes metaal (tabbing) op de brede voorzijdecontacten van het H-patroon. Door de voorzijdecontacten naar de achterzijde te brengen (Metal Wrap Through) en met een folie de cellen aan elkaar te koppelen bracht ECN de moduleproductietechnologie grote stappen vooruit. De industrie kan de technologie nu toepassen in het productieproces. Op dit moment is de MWT-technologie in productie bij enkele buitenlandse producenten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »