Praktijktoepassingen voor nieuwe membraantechniek

Nieuwe technologie. Ontwikkelde membraantechniek om selectief metalen te verwijderen uit procesvloeistof voor passiveerbaden in de galvanische industrie.
Afval van zware metalen vormt een probleem in de galvanische industrie. Chroomhoudende baden om verzinkte metalen producten corrosiebestendig te maken. Bij passiveren blijven telkens kleine hoeveelheden ijzer, zink en andere metalen in het bad achter. Deze stremmen na verloop van tijd het passiveerproces en veroorzaken een ongewenste verkleuring van het product. Een regelmatige vervanging van de badvloeistof is dus noodzakelijk om aan de gestelde specificaties te blijven voldoen. De oude badvloeistof wordt daarbij tot afval verwekt via het neerslaan van de metalen uit de vloeistof en verwerking daarvan tot een metaalhoudende koek die als chemisch afval afgevoerd kan worden.
De techniek biedt aperte voordelen, waaronder een veel langere levensduur van de baden en milieuvoordeel. De investering verdient zich snel terug.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »