Robotica in de thuiszorg

Robots kunnen veel van onze taken overnemen. Voor industriële en huishoudelijke taken, zoals auto’s monteren of grasmaaien zetten we in toenemende mate robots in. Ook in de zorg is de robot in opkomst: zo bestaan er robots waar je mee kunt knuffelen, die je kunt houden als huisdier of die je helpen herinneren je medicijnen in te nemen.
Als robots met mensen in contact komen, moeten ze gevoeliger worden waardoor we beter met ze kunnen communiceren. Onderzoek van hogeschool richt zich op vragen als: hoe kunnen robots ouderen thuis assisteren, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen?; verandert de zorgbehoefte wanneer ouderen een robot in hun huis hebben?;hoe kunnen robots zieke kinderen ondersteunen? Hiertoe worden robots in werkelijke thuissituaties geplaatst. Met de opgedane kennis biedt de hogeschool zorginstellingen handvatten om robots in te zetten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »