Samen een bedrijf leiden

Ontwikkeling van een scorekaart met 10 succesfactoren voor levenspartners die samen een bedrijf leiden. Hoe staat de organisatie ervoor? En vooral; wat kan beter?
De eerste resultaten wijzen uit dat drie factoren een sleutelrol spelen: de taakverdeling, het betrekken van niet-familieleden bij belangrijke beslissingen en de communicatie tussen de partners onderling. Zo moeten partners hun takenpakket scheiden. Dat zorgt voor duidelijkheid en laat uiteindelijk de zaak soepeler draaien. Ook een open communicatie, wederzijds vertrouwen en respect zijn belangrijk. Tenslotte blijkt het verstandig om niet-familieleden te betrekken bij strategische beslissingen. Tips voor levenspartners die samen een bedrijf runnen. Belanghebbenden bij dit onderzoek zijn MKB-bedrijven in het algemeen en die in de horeca, detailhandel, de agrarische sector en de bouwsector in het bijzonder.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »