Schelpdierteelt

Voor ondernemers en andere betrokkenen in de sector, heeft hogeschool de cursus ontwikkeld. Om deze sector innovatief te houden, is kennisoverdracht en -uitwisseling essentieel. De schelpdiervisserij zit de laatste jaren in zwaar weer: de mechanische kokkelvisserij op de Waddenzee is noodgedwongen gestopt en ook de natuurlijke zaadval van mosselen is de laatste jaren niet erg hoog. De cursus is bedoeld voor (beginnende) ondernemers en werknemers in de schelpdiersector die zich willen bijscholen. Ook voor leveranciers en afnemers in de keten en beleidsbetrokkenen is deze cursus interessant.
De cursus gaat in op belangrijke onderwerpen zoals voeding en de verschillende soorten kweeksystemen. Ook komen zaken als wet- en regelgeving, voedselveiligheid en schelpdierziekten aan de orde. De cursus richt zich niet alleen op de bekendere schelpdiersoorten, zoals de mossel, kokkel en de oester, maar ook op minder bekende soorten zoals de tapijtschelp, de jakobsschelp en de venusschelp.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »