Supply Chain Finance

Door de financiële crisis en het moeizame economisch herstel krijgen bedrijven en vooral MKB niet makkelijk een lening. Vooral korte termijnkredieten die bedrijven nodig hebben ter ondersteuning van het werkkapitaal zijn moeilijk te verkrijgen. De kredietverstrekking door banken staat door strengere regelgeving en sturing op risico’s onder druk. Vooral richting het MKB hanteren banken strengere limieten.
Kunnen bedrijven misschien met behulp van ketenfinanciering (Supply Chain Finance) hun positie verbeteren? En kun je zonder slag of stoot een nieuw financieringsmodel invoeren?
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bedrijven veel kunnen besparen door hun werkkapitaalpositie te verbeteren. Door deze besparing is er minder financiering nodig. Ook zullen banken eerder bereid zijn leningen te verstrekken op grond van een sterke werkkapitaalratio. Door het goed managen van het werkkapitaal kan de werkkapitaalratio versterkt worden. Hierbij speelt Supply Chain Finance een belangrijke rol. Hogeschool beschikt over de nodige expertise.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »