Synthetische crème beschermt en herstelt de huid

Pasgeboren baby is inspiratie voor nieuwe huidherstellende crème. Een onderzoeker heeft een synthetische crème ontwikkeld die beschadigde huid herstelt en beschermt. De structuur van deze crème is, in tegenstelling tot bestaande crèmes, vergelijkbaar met de structuur van de hoornlaag (de buitenste beschermlaag van de huid). Bij het ontwikkelen van de crème heeft onderzoeker zich laten inspireren door pasgeboren baby’s.
Voor het maken van haar synthetische crème heeft onderzoeker goed gekeken naar de natuurlijke variant vernix caseosa. Deze witte, vettige substantie is aanwezig op de huid van pasgeboren baby’s en beschermt de babyhuid gedurende de zwangerschap. Vernix caseosa kan gezien worden als een vloeibare versie van de hoornlaag. In literatuur wordt gesuggereerd dat vernix caseosa veelbelovend is als crème voor het herstellen van de beschadigde volwassen huid en premature huid. Vernix caseosa kan echter niet zonder meer gebruikt worden omdat het beperkt beschikbaar is en er een kans op het overdragen van ziektes bestaat. Onderzoeker ontwikkelde daarom een synthetische variant die de samenstelling en eigenschappen van vernix caseosa nabootst.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »