Toegevoegde waarde farma

De farmaceutische industrie is in beweging. Volumes en prijzen voor farmaceutische producten en diensten staan onder druk door bezuinigingen en toenemende concurrentie. Farmaceuten kunnen succesvoller zijn als zij zich richten op het vergroten van de toegevoegde waarde voor de patiënt die zij leveren. Wij zijn expert in het aantonen en vergroten van de patiëntwaarde.
Er wordt niet alleen druk uitgeoefend op de farmaceutische industrie om de prijzen van geneesmiddelen zo laag mogelijk te houden. Ook op de voorschrijvers van geneesmiddelen om doelmatig voor te schrijven. Denk verder aan goedkopere alternatieven voor merkgeneesmiddelen en het feit dat er onvoldoende nieuwe middelen in de ‘pijplijn’ zitten om omzetreducties op te vangen. Dit alles zorgt ervoor dat marktaandelen en marges van farmaceuten steeds meer onder druk komen te staan.
Een manier om bovenstaande prijsdruk te trotseren, is ‘value based pharmaceutical care’: het actiever en objectiever aantonen welke toegevoegde waarde de patiënt geboden wordt.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »