Vracht door de gracht

Schoon, stil en efficiënt vervoer door de grachten. Mokum Mariteam biedt met haar concept: “Vracht door de Gracht” schoon, stil en efficiënt vervoer over water. Dit door gebruik te maken van elektrische aandrijving. Dit milieuvriendelijke logistieke concept sluit uitstekend aan bij de doelstellingen voor het binnenstedelijk vervoer van de Gemeente Amsterdam. En door gebruik te maken van de grachten vermindert het actief de filedruk in het centrum van Amsterdam. Op het water zijn geen files, dus levert het schip van Mokum Mariteam, genaamd de ‘city supplier’, haar goederen netjes op tijd bij haar klanten.
De ‘city supplier’, wordt aangedreven door een moderne elektrische motor en kan de lading van vier volle compacte vrachtwagens (85 m3) tegelijk vervoeren. Ook de hydraulische kraan, die voor laden en lossen wordt gebruikt, wordt elektrisch aangedreven en veroorzaakt dus geen uitstoot.
Op dezelfde efficiënte milieuvriendelijke wijze worden retourgoederen, waaronder afval en reststoffen, afgevoerd. Dit systeem van reversed logistics bevordert de efficiency van het distributieconcept aanzienlijk en hierdoor wordt een maximale vermindering van het aantal stadsritten behaald. Het natransport van de wal tot de ‘voordeur’ (eindbestemming) wordt verzorgd door een elektrotrekker.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »