Enzymenjam als alternatief voor glutenvrij dieet

Coeliakie is een chronische darmaandoening veroorzaakt door glutenintolerantie. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haver. Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Bij langdurige schade aan het darmslijmvlies worden belangrijke voedingsstoffen niet meer goed opgenomen. Met alle gevolgen van dien. De enige doeltreffende behandeling tot nu toe is een strikt glutenvrij dieet. Promovenda deed een pilotstudie naar een enzym dat gluten afbreekt in de maag, waardoor de dunne darm niet beschadigt.
Een enzym dat gluten afbreekt kan een veilig alternatief zijn voor een glutenvrij dieet.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »