Foto beveiligt vertrouwelijke informatie

Foto’s kun je tegenwoordig maken met bijna elk mobieltje. Zo’n foto gebruiken om vertrouwelijke gegevens te beschermen en veilig te versturen is nieuw. Promovenda heeft onderzoek gedaan naar deze nieuwe toepassing van biometrie.
Om iemand aan de hand van uiterlijke kenmerken te herkennen, moet je een biometrische opname van iemand maken. Deze opname, een vingerafdruk, foto of irisscan, is een betrouwbaardere ‘check’ dan het simpele viercijferige wachtwoord op de meeste mobiele apparaten. En omdat de meeste mobiele telefoons en PDA’s toch al zijn uitgerust met een camera, ligt gezichtsherkenning met een foto voor de hand. In haar onderzoek levert Buhan verschillende bijdragen aan deze nieuwe toepassing van biometrie. Promovenda ontwikkelde een wiskundige methode waarmee de biometrische gegevens veilig zijn op te slaan. Het apparaat is in staat om, met de opgeslagen biometrische gegevens, mensen te herkennen onder verschillende omstandigheden. Zelfs als de gebruiker zijn haar drastisch heeft veranderd kan het systeem hem toch herkennen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »