Gaming bij grote projecten loont

Gamen is niet alleen iets voor de jeugd, maar blijkt ook een nuttige bezigheid voor beleidsmakers en planners. Door de ontwikkeling van grote infrastructurele projecten in spelvorm actief mee te maken, verkrijgen ze een beter inzicht.
Serious Games, realistische computerspellen voor serieuze doeleinden, bieden een veilige omgeving om allerlei toekomstige effecten te leren kennen zonder grote investeringen te hoeven doen. In haar proefschrift toont promovenda dit aan door middel van een serious game voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte. In het spel worden beslissingen over de aanleg van de terminals en het contracteren van gebruikers, genomen op basis van zelfgekozen strategie├źn en veranderingen in de omgeving. Deze keuzes kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het gebied. Juist voor de lange termijn geeft het spel inzichten die op geen enkele andere wijze kunnen worden verkregen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »