Snelle software voor beeldbewerking

Fotocamera’s, filmcamera’s, medische apparatuur en satellieten produceren een voortdurend groeiende hoeveelheid digitaal beeldmateriaal. Die beelden worden vaak met behulp van computersoftware bewerkt en verwerkt voor uiteenlopende toepassingen. In het geval van medische beelden kunnen bijvoorbeeld bloedvaten of wervels beter zichtbaar worden gemaakt, terwijl ruis wordt verwijderd. Andere software helpt bij het vinden van beelden in een grote internetbibliotheek, als gezocht moet worden op basis van bepaalde eigenschappen in het beeld zelf in plaats van een omschrijving.
Behalve kwaliteit van de resultaten is bij veel van deze toepassingen de snelheid van groot belang. Het proefschrift behandelt een verzameling van technieken voor het bewerken en analyseren van beelden door een computer.
Naast theoretische concepten, algoritmen en implementaties in populaire programmeertalen is er in dit proefschrift ook aandacht voor toepassingen, zoals het beter zichtbaar maken van bloedvaten in medische beelden, het herkennen van voorwerpen in beelden en de identificatie van algen (wat onder meer voor forensisch onderzoek gebruikt kan worden).

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van het dossier of in contact worden gebracht met de kennisaanbieder? Neem dan contact met ons op.

Contact

Terug naar overzicht »